تانك ترانسفورماتور در واقع ظرفي است كه اجزاء اصلي ترانسفورماتورمانند هسته و سيم پيچها داخل آن قرار مي گيرند از نظر سهولت و امكانات مورد نياز براي قرار دادن مجموعه هسته و سيم پيچي داخل تانك و يا خارج نمودن آن Untanking , Tanking معروف مي باشند دو طرح مختلف براي تانكها وجود دارد كه هر يك نسبت به ديگري داراي مزايا و معايبي مي باشند .
1- تانك نوع معمولي Conventional
در اين نوع طرح همانطوريكه از شكل زير مشخص است درپوش تانك از قسمت بالاي آن باز شده و لازم است براي دسترسي به مجموعه هسته و سيم پيچي ، از جرثقيلهايي كه قادر به حركت دادن مجموعه مزبور باشند استفاده گردد .
2- تانك نوع زنگي Bell Type Tank
در اين نوع طرح درپوش تانك از قسمت بالايي پايين ظرف مطابق شكل جدا مي شود و بدون نياز به جابجايي هسته و سيم پيچ (اكتيوپارت) امكان دسترسي به آن ميسر است .
مزايا ومعايب طرح فوق :
1- براي بازرسي مجموعه هسته وسيم پيچ ( اكتيوپارت) در طرح معمولي لازم است سيم پيچ و هسته از داخل تانك بيرون آورده شوند كه اينكار معمولاً در كارگاه يا محل پست بسيار مشكل مي باشد . البته ضمن اعلام اينكه ضرورت اين امر هم نادر مي باشد . ولي در طرح نوع زنگي فقط جابجايي درپوش تانك كه كمي سنگين تر از درپوش نوع معمولي است كافي است .
2- ارتفاع مورد نياز براي Untanking , Tanking در هر طرح يكسان است .
3- درطرح نوع زنگي بايستي دقت بسيار زيادي در رابطه با نشتي روغن در قسمت اتصال درپوش به تانك اصلي صورت پذيرد و اصولاً قسمت اتصال تحت فشارهاي زياد از نقاط ضعيف اين طرح مي باشد .
4- از نظر ظرفيت معمولاً تانكهاي معمولي ارزانتر از نوع زنگي (Bell) مي باشند .
نظرات شما عزیزان: